Otse põhisisu juurde

Uus kodu, remont ja kastides elamine- iga noore pere "unelm"


Mõned kuud tagasi jätsime hüvasti oma üürikorteriga, kus elamine muutus naabrite tõttu juba pehmelt öeldes ebameeldivaks. Need on need nõukaajal ehitatud kortermajad, kus seinad nii õhukesed, et vahel on tunne nagu jagaksid tuba koos enda kõrval, all ja üleval elavate naabritega. Meie üürikorteris elades ma vahel mõtlesin, et olen hoopiski sotsiaalmajja sattunud, tõsiselt. Õnneks on see periood läbi ja ütlen ausalt sai pikaks ajaks küllalt. Nii tahaksin kirjutada, et ei iial enam aga teadagi, mis selle sõnakõlksuga kaasas käib niiet ei julge, pärast läheb veel täide.

Põhjuseid kolimiseks oli mitmeid aga kõige mõjusam põhjus selliseks elumuutuseks oli ikka see, et Sohni saaks paremini tööl käia ja vabal ajal rohkem kodus olla mistõttu pealinnale lähemale tulla oli ainuõige lahendus. Kriteeriumeid oli uue kodu soetamiseks omajagu, aga lõpuks leidsime selle kesktee. Saime 3-toalise korteri renoveeritud majja, korter ise oli seest ära lammutatud ehk siis ainult neli seina püsti ning uue torustiku ja elektrisüsteemiga, mida veel hing võib tahta. Suureks eeliseks oli ka see, et saime oma kodu sahtlipõhja kogutud säästudega välja osta, kuigi jah, selle remontimine ja ülesvuntsimine võtab paratamatult omajagu raha ja see on aeganõudev kuna remondime seda korterit täitsa ise. Ma olen täpsem- Sohni remondib.

Mõnda aega oli see korter meie kokkusaamise kohaks. Sohni tuli Soomest siia ja mina sõitsin meie eelmisest elukohast kohale, tegime remonti ja siis läks igaüks jälle oma rada. See oli nii väsitav ja tüütu. Ma ei hakka isegi rääkima sellest, et iga nädal sõitsin ma vähemalt 400 km maha ning üürikorteri ülalpidamine muutis kõik uue koduga seonduva veelgi kulukamaks lõbuks. Nii kui vannituba sai enam-vähem valmis (tahab siiani lõppviimistlust) siis pakkisime kiirelt oma asjad ja elu uues kohas võis alata.

Kuna me uut kodu tuba toa haaval ikka veel remondime, siis saime kaasa võtta vaid kõige hädavajalikumad asjad, ülejäänud paigutasime kuhugi küla peale laiali. Isegi oma vanast mööblist otsustasime loobuda kuna polnud seda kuskil hoida ja samuti kerkis üles küsimus, et kas see tulevikus meie interjööri üldse sobib. Mõne jaoks võib kindlasti selline ehitustandril elamine tunduda ekstreemsena, aga teate, mulle isegi meeldib see kõike nullist alustamise maagia. Me ikka alati remonti tehes naerame, et kunagi on seda aega maru hea meenutada. Ja kuulge, see on meie ESIMENE, mis jääbki meie esimeseks niiet kõik siin veedetud aeg on seda märgilisema tähendusega, sest kuhu iganes uude kohta meie teed lõpuks meid viivad pole see enam SEE ESIMENE KODU. 

Varsti hakkab meil võitlus ajaga, sest pisikese ilmakodaniku tulek on seadnud meile ajalised piirangud ning meie kodu peab suuremas jaos saama valmis sügiseks. Hetkel see remontimine väga ei edene kuna Sohni on pidevalt ära, aga siiski on ette näidata mõningad saavutused. TRUMMIPÕRIN... Nimelt eelmisel nädalavahetusel pani Sohni elutoas paika lae- ja põrandaliistud ning saime kogu oma kola ja mõned mööblijupid teisest toast sinna ümber kolida. Nii kui Sohni koju tuleb võtab ta käsile meie magamistoa.

Tegelikult on jube keeruline kevadel või suvel remonti teha, sest tahaksid ju elu ka nautida ja mööda Eestit ringi tuiata. Lisaks kõigele on minul isiklikult ka mingisugune suur vajadus Sohni tähelepanu järele kuna koguaeg mõtlen, et saame viimast suve ainult kahekesi koos veeta ja varsti seda luksust enam pole. Raseda mõtted ei muud. Näiteks terve aprilli kuu koos olev vaba aeg läks meil sõitmiste ja külas käimise peale. Raske oli muidugi seda kõike ringi tiirutamist täiel rinnal nautida kuna see kodu remont tiksub pidevalt kuklas ja kui sa lõpuks koju jõuad, siis vaatad nõutult ringi ja mõtled, et miks miski ei suju. Sohni pani lõpuks minu ajaplaneerimisele piirangud peale ja teatas, et mai kuus on remont prioriteet number üks 😃. Tulemust näete juba alloleval pildil ja see kõik on tänu sellele, et mees pani oma sõna maksma 😂.
Sellest peaks saama tulevikus meie magamistuba. Sohni suutis pühapäeval oma tööriistad asjalikult
juba tuppa toimetada, kuid tundub, et tal hakkas laeva peale sättimisega lausa nii kiire, et on tööriided ukse juurde hunnikusse visanud 😂. Ma ei tea, kas saime üürikorteris mingisuguse trauma, aga oma uues kodus me paneme suurt rõhku heliisolatsioonile. Kui esimest päeva siia remonti tulime tegema, siis kuulsime läbi lae, mida naabrimees televiisorist parasjagu vaatas. Sohni tegi elutoas laega tšiki-priki ja me oleme rahus ja vaikuses mitu naabrimehe peetud pidu maha maganud. Ühesõnaga kõige parem otsus ever! Muidugi selle tõttu on meil lagi ka palju palju madalamal, aga mis siis.

Natuke meie elutuba. Ega paremat pilti polegi ette näidata ja hetkel see on seinast-seina meie asju täis. Nagu näete siis toole asendavad meil matkatoolid, mida lihtne kiiresti jalust ära saada. Kuna elamame esimesel korrusel siis sai ajutine ruloo ette pandud, mis jäi natuke lühikseseks aga ajab asja ära :)
Ainus normaalne pilt, mille elutoast leidsin. Hetkel see seinast seina meie asju täis. 
Nagu näha siis toolideks on meil matkatoolid ja need on ülimalt praktilised kuna neid saab kiiresti kokku lükata ja jalust ära panna ja lisaks on neil pudelihoidjad ka, superlux. Olude sunnil peavad ka meie külalised neid kasutama.
Kuna elame esimesel korrusel, siis akna ette on pandud ka ajutine ruloo, mis on küll kitsa võitu, kuid ajab asja ära. 

Esimene pikk postitus 😃 võibki siinkohal selleks korraks lõppeda.

Milline oli teie esimene kodu? Kas olete üldse pidanud ehitustandril elama? Kas oled rohkem korteri või maja inimene?



Hei, armas blogi külastaja! Kui sulle meeldis lugeda seda postitust ning tekkis huvi meie tegemistel ja mõtetel silma peal hoida, siis saad meid jälgida selle blogi kaudu (paremal rippmenüüs leiad JÄLGI nupu), Facebookis ja Instagramis @kunasohnikojutuleb 😉.


Kommentaarid

  1. Elame praegu vanas maamajas pideval ehitustandril :D Seda, kas olen rohkem maja või korteri inimene, ma tänaseni ei teagi. Mõneti meeldib mulle majas suur aed, kus laps ja loomad mängida saavad, vaikus ja rahu, ja võimalus end aegajalt (iseenda peale) tühjaks karjuda, ilma et naabreid (väga) häiriks. Mulle ÜLDSE ei meeldi, et majas kogu vaba aeg läheb millegi tegemisele ja pere jaoks aega polegi.
    Kirjutasin oma elukohaloo ükspäev blogisse ka:
    https://marge.blog/iseendavalikud/

    VastaKustuta
  2. Me oleme ka Sohniga maja peale mõelnud aga jh see maja on üks lõputu lõputu töö. Teiseks pidev töötamine ja ajanappus takistab seda maja idülli täiel rinnal nautimast. Siiski vahel siin korteris elades igatsed seda meeletut privaatsust, mis maja annab ning see on juba meeletult suure väärtusega. Sohni ikka mõtleb tõsiselt selle peale, et korteri valmides tuleks see oma maja ehitus käsile võtta, kuid mina ikka arvan, et natuke tuleb seda korterit ka nautida ja aeg korraks maha võtta, sest enne maja tahan, et Sohni Eesti ära tuleb.

    VastaKustuta
  3. Bardzo konkretnie napisane. Super artykuł.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Lapsed, surnuaed ja vaimud

Kindlasti mäletate ütlust, et kui majas vilistad siis maja läheb põlema. Selline vanarahva peen hirmutamistaktika, sest kes see viitsib vilinat kuulata. Ma ei saa aru miks otse ei öeldud, et lõpeta ära kuna see käib närvidele vaid mõeldi välja selline ütlus. Või näiteks see uskumus, et kui leib maha kukub siis sinu peret ootab ees näljaaeg. Ei teagi, kuidas seda nüüdsel ajal võtta, kas näljaajaks võib pidada perioode, kus raha pole poest lõhet ja kalamarja osta või singi asemel pead ostukorvi keeduvorsti suskama. Kui nii, siis me ei pidanud selleks leivaviilu maha kukutama vaid piisas sellestki kui viisime auto hooldusesse. Ja kui peegli veel ära lõhud, siis seitse aastat õnnetut armastust nagu niuhti olemas. Milleks see viimane ütlus küll hea oli? Mina ei suutnud sellele mitte mingisugust loogilist seletust leida, kuid kui väiksena sai oma esimene peegel ära lõhutud, siis panin paar pisarat just nimelt selle õnnetu armastuse osa pärast. See seitse aastat tundus talumatult pikk aeg 😂

Mis meil kodus toimub? AINULT ARENG

Sohni pani Soome poole ajama. Muide ta sai eelmisel nädalal Tallinn-Tartu maanteel oma esimese trahvi kiiruse ületamise eest, mis oli 33 eurot 😆. Nüüd on meil viik. Igatahes seekord remondi ja sisustuse juttu. Tahtsin sellest juba eelmisel nädalal kirjutada, aga siis olid päevakorras teised teemad ja teised tujud. Oleme nüüd kolinud oma vähese varanatukese vastvalminud magamistuppa. Kohe tunda, et Sohnil oli puhkus, sest siis saab midagi alati valmis. Magamistuba on hetkel ainus tuba, kus iga viimne kui liist ja pistik on paigas. Te ei kujuta ette kui hea tunne see on. Toa valmimine võttis poolteist kuud aega. Esiteks ei teinud Sohni siin täispikki tööpäevi ja lõviosa töödest sai tehtud ikkagi tema puhkuse ajal. Nüüd julgen väita, et ühest küljest on meie remont aeglane kuna Sohni teeb seda eelkõige nädalalõppudel ja ega ei saa eeldada, et ta jaksaks siin kodus peale väsitavat töönädalat veel täispikki päevi remondi näol lisaks teha. Teiseks on meie remont olnud aeglane rahadega m

Maja mõtted

Inimene ikka tahab seda, mida tal pole. Ja ütle mulle üks inimene, kes pole kasvõi kuskil sügaval sügaval enda sees unistanud oma majast. Meie korter on jõudnud lõpuks nii kaugele, et põrandad, laed on olemas ning enamus liistutki pandud. Tööd on vaja teha veel mööbli ja kodu hubasemaks muutmise kallal. Sohnil on suur hirm, et töö saab ükskord otsa, sest maja jutt tuleb päevakorda iga nädal. Tänagi saatis ta mulle ühe KV müügikuulutuse. Me niigi kolisime väiksesse alevikku korterisse, sest ega me kuhugi suurlinna kodu jaoks poleks pangast laenu saanud. Raha oli tagataskust korteri ostuks võtta ja last ka veel ei olnud. Asi siis oma kott kaenlasse võtta ning kasvõi džunglisse elama põrutada on?  Meile oli seda kolimist vaja ja ütlen ausalt, et eks ma ise läksin lihtsalt vooluga kaasa. Tegelikult meil mõlemal oli see mõte, et vaatame, mis saab. Kõik käis kuidagi nii spontaanselt ning ma ei kahetse selle juures mitte kui midagi. Korterit ostes olime 100% kindel, et see on kõigest üks vahe