Otse põhisisu juurde

Jummal avita!

Ma ei teagi, kust kohast alustada, kuid umbes kuu aega tagasi hakkas Fredil nina kõrisema. Ma alguses suurt paanikat ei tekitanud. Kohati muutus see vähemaks, kohati jälle kõrises tihedamini, aga täielikult ära ei kadunud. Justkui paks tatt on kuskil kinni ja ei liigu ei edasi ega tagasi. Esmalt proovisin nina meresoolalahusega (Humeriga) läbi uhada ja seejärel tatipumbaga tatti kätte saada, kuid mitte mingisugust nohu piiska ka välja ei tulnud. Mõtlesin, et järsku lihtsalt mingisugune kollipoiss on tal kuskil seal jalus. Kuid see hakkas päev päevaga aina enam härima ja ega see Fredigi jaoks meeldiv olnud. Ühel hetkel tekkis paanika, et äkki on ta midagi ninna tõmmanud. Helistasin arstile ja sain teada, et tal on siiski nohu (öeldi, et nohul erinevaid vorme ja Fredil olevat üks selle variatsioone), soovitati teha auru ja loputada suurema kogusega  Humeriga nina.

Kuna meil inhalaatorit polnud (tellisin selle sama päeva õhtul ära ning seni kuni see kohale jõudis) lasin vannitoas kuuma vee jooksma ning istusime selle auravas rüppe. Igatahes saime lõpuks selle nohu lahti, millega kaasnes paar magamata ööd, sest vaesekesel oli öösiti samuti nina nii tatti täis, et ei lasknud lapsel korralikult magada.

Samal ajal, kui me Fredi kõrisevale ninale mingisugust nimetust proovisime anda, hakkasid tal lõua peale tekkima punased laigud. Alguses arvasin, et järsku sellest, et käisime iga nädal basseinis ujumas ja kloor on liiga palju nahka kuivatanud. Muidugi mul läks see täitsa meelest ära, et ta oli üleliia mandariinidega maiustanud. Helistasin taas arstile, kes arvas, et just see mandariin võib kõige kurjajuur ollagi. Arst lisas, et kui nädalalõpuks paremaks ei lähe, siis läheksin neile Fredit näitama. Panime kreemi peale nagu arst soovitas ja asi hakkas isegi paremaks minema. Lõpuks, kui nädalalõpp kätte jõudis, pole see minu meelest kuigi paremaks läinud. Ega see vist üle öö ära ei kaogi.

Sellel nädala alguses saime lõpuks ometi nohuga ühele poole ja lootsin, et varsti seljatame selle allergiagi. Eile läksime Tallinnasse Deposse ja köögi jaoks tellitud juppidele järele. Issake, kodust välja saada oli ikka ülim. Nüüd, kui Fredi on meil turvatoolis, siis me ei oska teda mitte kuidagi riietada. Tavaliselt paneme talle sukapüksid ja paksemad püksid nende peale. Selga paneme bodi, kampsuni ja kõige peale paksu jope, mille me tavaliselt autos enne turvatooli suskamist tal seljast ära võtame. Öeldakse, et kombekaga või paksu jopega ei tohi lapsi turvatooli panna. Lisaks on tal selle suure vammuse sees maru ebamugav, arvestades seda, et Fredile meeldib veidi jahedam olustik. Enne, kui Frediga kuhugi poodi läheme, siis topime talle selle jope jälle selga, mis on nii tüütu ja Fredi püsimatu hing ei aita samuti sellele eriliselt kaasa.

Tuleb välja, et see jopesüsteem, mida siiani rakendanud oleme, ei toimi. Kujutage ette nüüd mu suurt fustrartsiooni, kui eile peale poetiire on Fredil JÄLLE TATT PÕLVILI. Lisaks köhis ta täna pool päeva. Alles sain teatava vabaduse, et saab poeski käia ilma, et sind ja last kui pidalitõbist ei vahita, sest see kroona on kõik viimseni ära hirmutanud ja tatise ninaga laps on tõeline oht inimkonna jätkumisele. Nüüd, kui noorhärra veel köhib ka, siis on asi ikka täitsa pees. Koju saan küll süüa tellida, kuid koduseinad ausalt võtavad juba vanglatrellide kuju. Külla ka kedagi kutsuda ei saa, sest Fredi on tõbine. Põnn alles hakkas ennast taas inimesena tundma, kui nüüd jälle, põmaki, tatine.

Mis veel nagu kirss tordil on, kui Fredi on tõbine, siis ta sööb ainult putru ja ripub tissi otsas. Kõik muu toidu võin ära unustada, keerab näo ära ja hoiab oma suud nii kinni, pakun, et isegi sõrgkangiga ei ole võimalik seda lahti kangutada. Nii ma siis olen enamus päevast diivani külge aheldatud ja Fredi minu külge. Mõistan, et Fredi vajab lähedust ja rind on halva enesetunde puhul ainus lohutus, kuid mul on tõesti meeletult suur soov oma keha sellistel hetkedel endale tagasi saada. Isegi Sohni saab praegu minult kurja pilgu, kui julgeb mind mööda minnes patsutada.

Me nüüd Sohniga mõtlemegi, et mis variandid meil veel on. Kuidas sõita autoga nii, et Fredi riietus oleks soe, mugav ja turvaline, kuid samal ajal ei peaks toast autosse ja autost poodi minnes teda vammusesse pakkima, poodi jõudes teda jälle lahti pakkima ja siis autosse minekuks uuesti sisse pakkima, et sekundi pärast ta uuesti lahti pakkida ja siis koju jõudes seda kogu protsessi taaskord läbi teha. Kas üldse ongi sellist head varianti? Me mõtlesime meriinokombeka peale. Kuid, kas peame Fredit ka sellega ikkagi toast autosse tarides ja autost poodi minnes korraliku vatiinipolstri sisse pakkima, sest see meriinokombekas tundub ju nii õhuke. Meil pole autol webastot ja see diislijurakas nii kergelt koha peal töötades soojaks ei lähe. Ma tahtsin müüki panna soojakotti, mis eelmine aasta rakendust ei leidnud, kuid nüüd mõtlen, et saaksime selle turvatooli panna, autosse minnes ta meriinokombekaga sinna sisse pakkida seniks kuni auto soojaks läheb. Samas kui see soojakott seal autos koguaeg on, siis see on jällegi külm ja ebamugavalt rõske. HEEELPPP! 

Nii palju, kui Sohni luges, siis see meriinokombekas juskui sobib ja ei pea eraldi paksu jope või kombeka sisse teda veel panema-supsti autosse ja supsti poodi. 

Ühesõnaga andke nõu. Pliiis!


Adios amigos! 


Hei, armas blogi külastaja! Kui sulle meeldis lugeda seda postitust ning tekkis huvi meie tegemistel ja mõtetel silma peal hoida, siis saad meid jälgida selle blogi kaudu (paremal rippmenüüs leiad JÄLGI nupu), Facebookis ja Instagramis 😉.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lapsed, surnuaed ja vaimud

Kindlasti mäletate ütlust, et kui majas vilistad siis maja läheb põlema. Selline vanarahva peen hirmutamistaktika, sest kes see viitsib vilinat kuulata. Ma ei saa aru miks otse ei öeldud, et lõpeta ära kuna see käib närvidele vaid mõeldi välja selline ütlus. Või näiteks see uskumus, et kui leib maha kukub siis sinu peret ootab ees näljaaeg. Ei teagi, kuidas seda nüüdsel ajal võtta, kas näljaajaks võib pidada perioode, kus raha pole poest lõhet ja kalamarja osta või singi asemel pead ostukorvi keeduvorsti suskama. Kui nii, siis me ei pidanud selleks leivaviilu maha kukutama vaid piisas sellestki kui viisime auto hooldusesse. Ja kui peegli veel ära lõhud, siis seitse aastat õnnetut armastust nagu niuhti olemas. Milleks see viimane ütlus küll hea oli? Mina ei suutnud sellele mitte mingisugust loogilist seletust leida, kuid kui väiksena sai oma esimene peegel ära lõhutud, siis panin paar pisarat just nimelt selle õnnetu armastuse osa pärast. See seitse aastat tundus talumatult pikk aeg 😂

Mis meil kodus toimub? AINULT ARENG

Sohni pani Soome poole ajama. Muide ta sai eelmisel nädalal Tallinn-Tartu maanteel oma esimese trahvi kiiruse ületamise eest, mis oli 33 eurot 😆. Nüüd on meil viik. Igatahes seekord remondi ja sisustuse juttu. Tahtsin sellest juba eelmisel nädalal kirjutada, aga siis olid päevakorras teised teemad ja teised tujud. Oleme nüüd kolinud oma vähese varanatukese vastvalminud magamistuppa. Kohe tunda, et Sohnil oli puhkus, sest siis saab midagi alati valmis. Magamistuba on hetkel ainus tuba, kus iga viimne kui liist ja pistik on paigas. Te ei kujuta ette kui hea tunne see on. Toa valmimine võttis poolteist kuud aega. Esiteks ei teinud Sohni siin täispikki tööpäevi ja lõviosa töödest sai tehtud ikkagi tema puhkuse ajal. Nüüd julgen väita, et ühest küljest on meie remont aeglane kuna Sohni teeb seda eelkõige nädalalõppudel ja ega ei saa eeldada, et ta jaksaks siin kodus peale väsitavat töönädalat veel täispikki päevi remondi näol lisaks teha. Teiseks on meie remont olnud aeglane rahadega m

Maja mõtted

Inimene ikka tahab seda, mida tal pole. Ja ütle mulle üks inimene, kes pole kasvõi kuskil sügaval sügaval enda sees unistanud oma majast. Meie korter on jõudnud lõpuks nii kaugele, et põrandad, laed on olemas ning enamus liistutki pandud. Tööd on vaja teha veel mööbli ja kodu hubasemaks muutmise kallal. Sohnil on suur hirm, et töö saab ükskord otsa, sest maja jutt tuleb päevakorda iga nädal. Tänagi saatis ta mulle ühe KV müügikuulutuse. Me niigi kolisime väiksesse alevikku korterisse, sest ega me kuhugi suurlinna kodu jaoks poleks pangast laenu saanud. Raha oli tagataskust korteri ostuks võtta ja last ka veel ei olnud. Asi siis oma kott kaenlasse võtta ning kasvõi džunglisse elama põrutada on?  Meile oli seda kolimist vaja ja ütlen ausalt, et eks ma ise läksin lihtsalt vooluga kaasa. Tegelikult meil mõlemal oli see mõte, et vaatame, mis saab. Kõik käis kuidagi nii spontaanselt ning ma ei kahetse selle juures mitte kui midagi. Korterit ostes olime 100% kindel, et see on kõigest üks vahe