Otse põhisisu juurde

Kas meil päkapikud käivad?

Pilt: Pixabay.com

Head esimest adventi!

Eelmisel aastal, jõulude ajal, oli Fredi kolme kuune junsu ja tegelikult minu eesmärk oli lihtsalt need jõulupühad kuidagi üle elada. Kõlab masendavalt, aga nii see lihtsalt oli. Tilluksese beebiga on paraku nii, et kõik naudivad jõuluõhtut, kuid meie käed-jalad olid beebimajadusega hõivatud. Lisaks oli Fredi unerütm täitsa metsa poole kogu nende koosviibimiste ja pikkade autosõitude pärast. Proovisin seda üleväsinud last magama kussutada niiet käed tahtsid lõpuks otsast kukkuda. Kuid me jäime ellu nagu võib aru saada, sest muidu ma siin selle aasta jõuluplaane ei kirjutaks. 

Me ükskord mängisime ÄSK mängu, kus oli küsimus, et kas oled kunagi valetanud. Kui keegi täiskasvanud inimestest peaks mulle väitma, et tema ei valeta kunagi, siis on see suurim vale, mida ma eales kuulnud olen. Kõik emmed ja issid valetavad jõulude ajal nii et suus suitseb. Ärge tulge mulle väitma vastupidist. Ok, tegelikult Jehoova tunnistajad näiteks jõule ei tähista niiet neile ma näpuga ei näita. Ühesõnaga lõviosa lapsevanematest valetavad.

Me otsustasime, et Fredi on veel liialt väike ning sellel aastal me Fredi lapsepõlve ühe suurima valega pihta ei hakka. Ma mõtlen päkapikkusid, sest jõuluvana valega ta sai eelmisel aastal juba tutvust teha. Kui Fredil tõesti oleks vanemaid vendasid või õdesid, siis käiksid ka temal päkapikud, et valitseks võrdne kohtlemine. Me muidugi arutasime seda päkapiku mängimist. Algselt mõtlesin, suures jõulueufoorias, mille esimeste mandariinide söömine esile kutsus, et saame Fredile sussi sisse puuvilju või püreesid poetada. Sohni vajutas pidurit teatades, Fredil ei liiguks ükski närv neid nähes. Teda lihtsalt ei huvitaks. Siis milleks sellise asja peale energiat kulutada? 

Beebigrupis jäi silma, et paljud plaanivad väiksemaid mänguasjakesi sussi sisse torgata. Mänguasjadele on meil kohe kindlasti kardinaalne ei ja mul ausalt hakkab sellise asja puhul rahastki kahju. Kui juba praegu tooks päkapikk lapsele mänguasju, siis kuhu me viie aasta pärast küll taolises tempos jõuame? Tahvelarvuti? Uus telefin ehk? Me ei näe mõtet väikest plastiknänni või tillukest kaisukat sussi sisse toppida, kui ta omaette mängib põhiliselt pallide, harjavarrest lõigatud puupulkadega, vispli, köögisahtlist kätte saadud mõõdukannudega ja tühja Pringelsi topsikuga. Kindlasti oleks tal hetkeline huvi, kuid viie sekundi pärast see plastikunäss või karvapall vedeleb keset põrandat ja taaskord lisavidin mille järele kummarduda, et see üles korjata ning mängukasti susata. Kusjuures Sohnil on imetabane võime igasugu vähegi pisematele asjadele peale astuda. 

Küll aga me mõtlesime, et kaunistame sellel aastal oma kodu ära. Vähemalt näeme selle asjaga rohkem vaeva kui eelmisel aastal. Panime siis ainult jõulutuled elu- ja magamistuppa, kuuse või nulu jaoks polnud lihtsalt vaba põrandapinda. Ma ei viitsinud isegi mõelda okaste koristamisele ja me ei näinud mõtet raha kunstkuuse peale kulutada. Kuna kodu oli nii poolik, siis meil ei olnud mitte mingisugust motivatsiooni. Lihtsalt uhkes rüüs jõulukuusk oleks liialt suur kontrast maas lebavate madratsite, tegemata esiku või  kaste täis ajutise köögi kõrval. Pluss minu emotsioon need jõulud lihtsalt kuidagi üle elada. 

Sellel aastal plaanime kodu kaunistamise veidi suuremalt ette võtta. Sohni taris kontorilaua Fredi tuppa ja elutoa keskel asetsenud diivani lohistasime akna alla mistõttu on meil kordades rohkem ruumi ja kordades hubasem. Oleks veelgi hubasem, kui jõuaksin elutoa akna ette õhulised kardinad valmis õmmelda. Eks näis. Kuigi ma pean tunnistama, et meil on olemas ainult need samad jõulutuled, mis eelmine aasta ja aasta enne seda. Paraku kõik kuusekaunistused on jätkuvalt meist 180 kilomeetri kaugusel, ema juures pööningul. Peaksime suuremat sorti ostlemise käsile võtma, kuid ma ei kujuta hetkel ette kuna see juhtub. Neti teel tellimine tapaks poole jõulumeeleolust päris ära, kuid see kuna me sinna poodi minna saame sõltub Fredist. Homme juba tullakse talle testi tegema. Ma ei kujuta ette kui kaua vastustega veel läheb. Kuigi mul juba kummitab "I´m dreaming of a white Christmas" viisijupp peas ja maru vinge oleks glögi keeta, jõululaule kuulata ning kuuske ehtida. Ei jõua ära oodata.


Ma ei luba midagi, kuid proovin homme teada anda, kuidas see testimine siis läks 😉


Kas olete jõudnud juba kodu kaunistada? Mida teie tavaliselt lapsele või lastele sussi sisse pistate?


Adios amigos!



Hei, armas blogi külastaja! Kui sulle meeldis lugeda seda postitust ning tekkis huvi meie tegemistel ja mõtetel silma peal hoida, siis saad meid jälgida selle blogi kaudu (paremal rippmenüüs leiad JÄLGI nupu), Facebookis ja Instagramis 😉.















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lapsed, surnuaed ja vaimud

Kindlasti mäletate ütlust, et kui majas vilistad siis maja läheb põlema. Selline vanarahva peen hirmutamistaktika, sest kes see viitsib vilinat kuulata. Ma ei saa aru miks otse ei öeldud, et lõpeta ära kuna see käib närvidele vaid mõeldi välja selline ütlus. Või näiteks see uskumus, et kui leib maha kukub siis sinu peret ootab ees näljaaeg. Ei teagi, kuidas seda nüüdsel ajal võtta, kas näljaajaks võib pidada perioode, kus raha pole poest lõhet ja kalamarja osta või singi asemel pead ostukorvi keeduvorsti suskama. Kui nii, siis me ei pidanud selleks leivaviilu maha kukutama vaid piisas sellestki kui viisime auto hooldusesse. Ja kui peegli veel ära lõhud, siis seitse aastat õnnetut armastust nagu niuhti olemas. Milleks see viimane ütlus küll hea oli? Mina ei suutnud sellele mitte mingisugust loogilist seletust leida, kuid kui väiksena sai oma esimene peegel ära lõhutud, siis panin paar pisarat just nimelt selle õnnetu armastuse osa pärast. See seitse aastat tundus talumatult pikk aeg 😂

Mis meil kodus toimub? AINULT ARENG

Sohni pani Soome poole ajama. Muide ta sai eelmisel nädalal Tallinn-Tartu maanteel oma esimese trahvi kiiruse ületamise eest, mis oli 33 eurot 😆. Nüüd on meil viik. Igatahes seekord remondi ja sisustuse juttu. Tahtsin sellest juba eelmisel nädalal kirjutada, aga siis olid päevakorras teised teemad ja teised tujud. Oleme nüüd kolinud oma vähese varanatukese vastvalminud magamistuppa. Kohe tunda, et Sohnil oli puhkus, sest siis saab midagi alati valmis. Magamistuba on hetkel ainus tuba, kus iga viimne kui liist ja pistik on paigas. Te ei kujuta ette kui hea tunne see on. Toa valmimine võttis poolteist kuud aega. Esiteks ei teinud Sohni siin täispikki tööpäevi ja lõviosa töödest sai tehtud ikkagi tema puhkuse ajal. Nüüd julgen väita, et ühest küljest on meie remont aeglane kuna Sohni teeb seda eelkõige nädalalõppudel ja ega ei saa eeldada, et ta jaksaks siin kodus peale väsitavat töönädalat veel täispikki päevi remondi näol lisaks teha. Teiseks on meie remont olnud aeglane rahadega m

Maja mõtted

Inimene ikka tahab seda, mida tal pole. Ja ütle mulle üks inimene, kes pole kasvõi kuskil sügaval sügaval enda sees unistanud oma majast. Meie korter on jõudnud lõpuks nii kaugele, et põrandad, laed on olemas ning enamus liistutki pandud. Tööd on vaja teha veel mööbli ja kodu hubasemaks muutmise kallal. Sohnil on suur hirm, et töö saab ükskord otsa, sest maja jutt tuleb päevakorda iga nädal. Tänagi saatis ta mulle ühe KV müügikuulutuse. Me niigi kolisime väiksesse alevikku korterisse, sest ega me kuhugi suurlinna kodu jaoks poleks pangast laenu saanud. Raha oli tagataskust korteri ostuks võtta ja last ka veel ei olnud. Asi siis oma kott kaenlasse võtta ning kasvõi džunglisse elama põrutada on?  Meile oli seda kolimist vaja ja ütlen ausalt, et eks ma ise läksin lihtsalt vooluga kaasa. Tegelikult meil mõlemal oli see mõte, et vaatame, mis saab. Kõik käis kuidagi nii spontaanselt ning ma ei kahetse selle juures mitte kui midagi. Korterit ostes olime 100% kindel, et see on kõigest üks vahe