Otse põhisisu juurde

Elu hauavaikuses ehk meil pole televiisorit

Pilt: Photo by Jonathan Cosens

Kui me Sohni sünnipäeva augustis pidasime, siis ta ema manitses meid ja ütles, et elame hauavaikuses 😂😂😂. Temal on küll nii, et televiisor või muusika peab koguaeg taustaks mängima. Igatahes loeti meile sõnad peale, et lapse tulekul peab kuskil koguaeg midagi pidevalt häält tegema. Me tegelikult võtame selle soovituse kuulda, sest pärast on laps ka hauavaikusega harjunud ja meie peame lõpuks kikivarvukil ringi liikuma, sest laps võib iga kiiksu-kääksu peale üles ärgata. Seljuhul pole see mingi elu vaid täielik põrgu. Issake me hetkel ka istume elutoa diivanil taustaks kostab ainult pesumasin, mis uut laari Fredi riideid tsentrifuugib. Kui Sohni kodus, siis ikka kuskil mingi puur undab, saag töötab ja akutrelli uriseb, kuid hetkel oleme remondi tahaplaanile jätnud ja naudime kolmekesi olemist. Praegugi mõnuleb Fredi Sohni süles ja vaikselt suigub unne. 

Meie elamises pole televiisorit. Ma tean, see võib nii mõnegi jaoks tunduda täieliku piinalaagrina.  Oleme Sohniga piisavalt näinud neid külaliste punnis silmi, kui nad avastavad, et midagi on elutoast nagu puudu. Üks minu sõbrannadest ei suuda siiani ära imestada, et elu sellisel kujul on ikka võimalik ja peaaegu iga kõne ta tunneb meie pärast väga muret ja uurib mida me oma ajaga küll teeme, sest tema on harjunud, et miski taustaks kodus olles alati mängib ning lõviosa õhtuid veedetakse televusseri ees.

Kunagi mõtlesin ise samamoodi, et kuidas ilma televiisorita küll elada saab. Aastaid tagasi ei lubanud ühe tuttava mees samuti televiisorit elamisse soetada, põhjendades taolist otsust sellega, et see peseb inimeste ajusid. Ma ausalt arvasin, et see mees on veidi psühh keelates sellist asja, sest on palju mõjuvõimamaid kanaleid meie kõigutamiseks. Me oleme nüüd samas punktis ja mitte tahtlikult vaid see lihtsalt juhtus nii.

Eelmisel sügisel meil tõesti veel oli suuuuur televiisor, aga olin ühel päeval liialt usin koristaja. Aeg oli põrandaid pesta ning selleks rullisin hoolega elutoast vaipa kokku, et see jalust ära viia ja selle sisse keerasin ka televiisoriga ühenduses olnud juhtme, mille ots millegi pärast põrandal täpselt sellesama vaiba peal vedeles. Nii ma selle kapi pealt alla tõmbasingi ja teadagi, mis sai- hääl oli, kuid pilti enam polnud. Puhta hooletuse ja rapsimise nahka see televiisor meil läks. Meele tegi jube kurvaks ja siis otsustasime, et uut ka ostma ei hakka. Ma ei mäletagi, kuidas selline kardinaalne otsus tuli. Sellest momendist meil see telekavaba elu alguse saigi ja oma kogemustest ütlen, et sellega harjub kiiresti.

Järgmisel hetkel leidsin ennast Elisa esindusest järjekorranumber näpus ootamas, et telekanalid kinni panna. Milleks seda enam edasi maksta? Seekord polnud inimesi väga palju ja juba ma otsisin dokumendi välja ning rääkisin oma murest klienditeenindajale. Tema küsis, et mis põhjusel soovin kanalid sulgeda? Tundis suurt muret, et kas võtame teenuse kuskilt mujalt sisse.  Ütlesin ausalt ära, et lõhkusin televiisori ära ja vaadake mu mees uut ei osta, et ma olukorrast midagigi õpiks. Oi neid suuri silmi, mis mulle sealt arvutiekraani tagant vastu vaatasid, aga vähemalt millegi pähe määrimine, teenuste tutvustamine ja kõik muu jäi tänu sellele põhjendusele koheselt ära. Kuigi klienditeenindajale võis jääda mulje, et Sohni on ikka eriline türann.

Päris koopas me nüüd ka ei ela. Meil on Netflix tellitud ja ausalt see on vahel hullem kui telekanalite vahtimine kuna seal on alati midagi vaadata ja kui satud hea sarja peale, siis on sinuga pehmelt öeldes pekkis seis, sest maraton on garanteeritud. Teiseks istub Sohni kõige enam Youtubis ja vaatab oma meisterdamise, ehituse ja mingeid betoonivalamise videosid. Mina võtsin just hiljuti kätte ja otsustasin eesti youtuberite sisuloomega tutvust teha. Viimased päevad näiteks Hensugusta videosid vaadanud. Õhtuti veedan tihtilugu LadBaby seltsis ja sageli naeran niiet pisarad silmist väljas. Kolmandaks on kõik eesti saated netist järelvaadatavad niiet hoiame oma lemmikutel silma peal seda kaudu. Aaa ja oleme leidnud mõned lemmikud podcastid ning peame suurt lugu audioraamatutest, mis samuti taustaks aeg-ajalt mängivad nii kodus kui ka autos.

Viimasel paaril kuul oleme palju enam kodused olnud ja koos peaaegu igal reedel sushit või midagi muud head söödavat valmistanud ja filmiõhtuid teinud. Nii tuligi ühel nädalavahetusel jutuks, et filme oleks ikka suuremalt ekraanilt kordades parem vaadata, kui end kahekesi (vahel ka kolmekesi) läpaka ekraani taha kokku litsuda. Vot, ei teagi, kas toome selle televusseri oma elamisse tagasi või mitte. Kui nüüd mõtlema hakata, siis telekanalitest kõige enam tunnen puudust TLC-st. Oh, küll oleks hea last toites ennast mõnusalt sisse seada ja vaadata tõelist Ameerika draamat või kuidas hiiglaslikud tädid kaalust alla võtavad.  Siiski pole seda televiisorit kuidagi tihanud oma must have nimekirja lisada. Hetkel on minu suuremaks unistuseks uus köögitehnika koos nõudepesumasinaga ja robottolmuimeja, millele Sohni lubas kõrvad ja saba külge kleepida, et see on siis nagu lemmiklooma eest ka justkui, sest kassi ta pole nõus võtma. Deeeem!

Kuidas teil on, kas televiisor on igapäevaelus olulisel kohal või suudate ka ilma selleta elada?

Hei, armas blogi külastaja! Kui sulle meeldis lugeda seda postitust ning tekkis huvi meie tegemistel ja mõtetel silma peal hoida, siis saad meid jälgida selle blogi kaudu (paremal rippmenüüs leiad JÄLGI nupu), Facebookis ja Instagramis @kunasohnikojutuleb 😉.





Kommentaarid

  1. Televiisorit pole olnud juba üle kümne aasta. Ei tunne puudust. Piisab, kui on olemas suur arvuti kuvar (saab ka läpaka taha ühendada). ETV pealt on piisavalt järelevaatamist ja vaadatav on märksa sisukam, kui see mida telekast sai vaadatud. Sest teleka paned tööle ja vaatad seda, mis sealt juhtub tulema, aga arvuti puhul näed spetsiaalselt vaeva, et just seda välja otsida ja vaadata. Siis vaatad asjalikumaid asju. Olen hakanud palju dokumentaale vaatama.

    VastaKustuta
  2. Meil ei ole televiisorit olnud juba pea 6 aastat ja ei oska puudust ka tunda. Ma ei tea, kust ma enne küll selle aja võtsin, et teleka ees passida. Töö, trenn, kodu, sõbrad ja lugemine võtavad enamuse ajast (magada meeldib mulle ka). Hea, kui jõuab korra nädalas oma lemmikseriaali vaadata (netist). Kui nüüd aus olla, siis ega seal telekast ei tule ka midagi - ETV-st võib olla võiks vaadata paari saadet aga kuna need on järelvaadatavad, siis pole probleemi. Kanal 2 ja TV3 on küll täiesti mõttetud kanalid minu jaoks. :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Lapsed, surnuaed ja vaimud

Kindlasti mäletate ütlust, et kui majas vilistad siis maja läheb põlema. Selline vanarahva peen hirmutamistaktika, sest kes see viitsib vilinat kuulata. Ma ei saa aru miks otse ei öeldud, et lõpeta ära kuna see käib närvidele vaid mõeldi välja selline ütlus. Või näiteks see uskumus, et kui leib maha kukub siis sinu peret ootab ees näljaaeg. Ei teagi, kuidas seda nüüdsel ajal võtta, kas näljaajaks võib pidada perioode, kus raha pole poest lõhet ja kalamarja osta või singi asemel pead ostukorvi keeduvorsti suskama. Kui nii, siis me ei pidanud selleks leivaviilu maha kukutama vaid piisas sellestki kui viisime auto hooldusesse. Ja kui peegli veel ära lõhud, siis seitse aastat õnnetut armastust nagu niuhti olemas. Milleks see viimane ütlus küll hea oli? Mina ei suutnud sellele mitte mingisugust loogilist seletust leida, kuid kui väiksena sai oma esimene peegel ära lõhutud, siis panin paar pisarat just nimelt selle õnnetu armastuse osa pärast. See seitse aastat tundus talumatult pikk aeg 😂

Mis meil kodus toimub? AINULT ARENG

Sohni pani Soome poole ajama. Muide ta sai eelmisel nädalal Tallinn-Tartu maanteel oma esimese trahvi kiiruse ületamise eest, mis oli 33 eurot 😆. Nüüd on meil viik. Igatahes seekord remondi ja sisustuse juttu. Tahtsin sellest juba eelmisel nädalal kirjutada, aga siis olid päevakorras teised teemad ja teised tujud. Oleme nüüd kolinud oma vähese varanatukese vastvalminud magamistuppa. Kohe tunda, et Sohnil oli puhkus, sest siis saab midagi alati valmis. Magamistuba on hetkel ainus tuba, kus iga viimne kui liist ja pistik on paigas. Te ei kujuta ette kui hea tunne see on. Toa valmimine võttis poolteist kuud aega. Esiteks ei teinud Sohni siin täispikki tööpäevi ja lõviosa töödest sai tehtud ikkagi tema puhkuse ajal. Nüüd julgen väita, et ühest küljest on meie remont aeglane kuna Sohni teeb seda eelkõige nädalalõppudel ja ega ei saa eeldada, et ta jaksaks siin kodus peale väsitavat töönädalat veel täispikki päevi remondi näol lisaks teha. Teiseks on meie remont olnud aeglane rahadega m

Maja mõtted

Inimene ikka tahab seda, mida tal pole. Ja ütle mulle üks inimene, kes pole kasvõi kuskil sügaval sügaval enda sees unistanud oma majast. Meie korter on jõudnud lõpuks nii kaugele, et põrandad, laed on olemas ning enamus liistutki pandud. Tööd on vaja teha veel mööbli ja kodu hubasemaks muutmise kallal. Sohnil on suur hirm, et töö saab ükskord otsa, sest maja jutt tuleb päevakorda iga nädal. Tänagi saatis ta mulle ühe KV müügikuulutuse. Me niigi kolisime väiksesse alevikku korterisse, sest ega me kuhugi suurlinna kodu jaoks poleks pangast laenu saanud. Raha oli tagataskust korteri ostuks võtta ja last ka veel ei olnud. Asi siis oma kott kaenlasse võtta ning kasvõi džunglisse elama põrutada on?  Meile oli seda kolimist vaja ja ütlen ausalt, et eks ma ise läksin lihtsalt vooluga kaasa. Tegelikult meil mõlemal oli see mõte, et vaatame, mis saab. Kõik käis kuidagi nii spontaanselt ning ma ei kahetse selle juures mitte kui midagi. Korterit ostes olime 100% kindel, et see on kõigest üks vahe