Otse põhisisu juurde

Kuidas meie, amatöörlikud lapsevanemad, lõpuks abi saime *

Fredi katsikukingitus tema mähkimisstaabis.
Just kurtsin siin, et Fredi pepu oli eelmisel nädalal hauduma läinud ja meie armsast pärdikust oli saanud õnnetu ja nutune paavianike. Kasutasime küll Sudocremi, Bepanthen kreemi ja salvi, puistasime taguotsa üle kartulitärklisega, pesime lillaveega, tegime kummelikompressi, "õhuvanne", andsime lapsele lisaks piimhappebakterit. Mõistus hakkas juba otsa saama, kui jäi veel üle proovida mõnda uut mähmemarki.

Mähkmemajandus on minu ja Sohni jaoks täiesti uus maailm nagu kogu see lapsevanemaks olemine üleüldse ja nii me iga päev õpime ja kasvame koos lapsega. Olles mähkmete osas täiesti tumbad, siis meie haarasime esimese asjana soodustusega müügis olevad mähkmed. Üsna loogiline, eks? Viskasime ostukärusse kohe kaks suurt pakki ja Sohni tõi Soomest ühe suure paki sama marki mähkmeid veel juurdegi, sest seal olid need poole odavamad. Parem olgu kodus rohkem kui vähem, hea kohe võtta ja ei pea nende pärast koguaeg poe vahet jooksma. Ja neid ikka kulub omajagu, eriti punetava pepu korral, kus mähkmevahetus on tavalisest tihedam.

Algselt me arvasime, et väike lööve on tingitud liiga happelisest kakast ja mina hakkasin selle vältimiseks rohkem vett jooma, kuid sellega meie hädad ei lõppenud. Lisaks kleepus see mähe pidevalt lapse taguotsa külge kinni. Ilmselgelt polnud asi õige, aga meie saime sellest aru alles siis, kui olukord oli ikka täitsa hull. (Hea, et imikutel mälu pole, sest vaene Fredi on meie amatöörlikuse pärast ikka omajagu vatti saanud). Kõigest nädal aega hiljem olime esimest korda silmitsi terminiga mähkmelööve ja soovitusega teist mähkmemarki proovida. Tõsiselt või? Mida me selle ülejäänud 68 või isegi rohkema mähkmega peale hakkame, mis nüüd rahumeeli tolmu kogudes nurgas vedelevad ja kasutust meie kodus enam ei leia?

Mähkmed, mis noorhärra pepule meeltmööda polnud on nüüd prügikotis ja ootavad nurgas seni kuni mõtleme  välja, mis nendega küll peale hakata.
Seadsin sammud poe poole, et seekord osta Libero mähkmeid, mida foorumites kirglikult soovitati. Mida ma aga poeletilt ei leidnud oli just Libero ning olukorra sunnil kujunesid valituks Huggies mähkmed. Sobrasin riiulite vahel, et leida väikest pakki kuna ilmselgelt ei kavatsenud ma samasse ämbrisse astuda ja suurt kogust osta. Äkki seegi bränd pole meie noorhärra taguotsale meeltmööda ja seljuhul nurgas seisev mähkmekuhi muudkui kasvab.

Reaalsus oli tegelikult selline, et väikest mähkmepakki polnudki ja ma pidin ikkagi suure pakiga poest väljuma. Te ei kujuta ette kui vihale see mind tegelikult ajas ja oi ma tatitasin. See oli täiesti õigustatud, sest on välja toodud, et mähe laguneb looduses keskeltläbi 500 aastat. Ei teagi, kuidas sellise arvuni on jõutud, kuid seda on ikka hea mitu põlvkonda. Hirmutav, kas pole? Olen korduvalt mõelnud, et pisikeste ilmakodanikega kaasneb üldse liialt palju ületarbimist, küll mõni vahetab mitu korda piimapulbrit, lutti, lutipudeleid, D-vitamiini, gaasirohtu ja ilmselgelt ka mähkmeid enne kui leiavad lapsele selle sobiva. Lõpuks on sul hunnik asju, mis kasutult seisavad ja sa murrad pead, et kuhu või kellele neid pakkuda, sest ära visata ka ei raatsi. Vähemalt mina olen selline, kes ei raatsi. Olgem ausad, eks see pidev toodete katsetamine hakkab ühel hetkel ka rahakotile tunda andma.

Kus häda kõige suurem seal abi kõige lähem. Laupäeval tuli telefoni sõnum, et pakiautomaadis ootab meid üks pakk. Parimat, praktilisemat ja vajalikumat katsikukinki poleks me osanud oodata ning ajastus oli lihtsalt super. Nimelt saadeti Fredile selline tore mähkmekomplekt, mis koosneb 10 erimarki mähkmetest ja igat mähkmemarki on kolm tükki.


Katsikukingiks mõeldud mähkmekomplekt koosneb 10 erimarki mähkmetest ning igat mähet on kolm tükki. See on minimaalne kogus, millega näed, kas antud mähe sobib sinu lapsele või mitte. Lisaks oli pakis armas kaisukaru ning informatiivne voldik.
Kogu see pakend ja lisaks veel väike armas kingitus beebile, pehme kaisukaru näol, lõi meil mõlemal Sohniga silmad särama ja kiidusõnu lausuma. Ma ei liialda, sest Fredit terve see nädal tohterdades nutsin ma temaga tihti kaasa, sest lapse kriiskav valunutt on värske ema kõrvadele üks hullemaid asju üldse ja see abituse tunne võtab ikka korralikult masetsema. Nüüd saame lõpuks leida Fredile sobivad mähkmed.

Jah, tõesti sa lugesid õigesti, et loodud on selline teenus, kus sa saad ise erinevatest mähkmemarkidest proovikomplekti valmis teha ja siis seda katsetama hakata, eesmärgiga leida just see kõige sobivam toode ilma, et peaksid hunnikute viisi mähkmeid kokku ostma ja nii on kordades säästlikum ka. Nende kodulehelt saad tellida mähkmeid kasvõi ühekaupa, kuid valikus on ka katsikukingitus (nagu Fredigi sai), et asi sinu jaoks veelgi lihtsam oleks, siis on kingitus juba kokku komplekteeritud kümnest erinevast mähkmemargist ja neist igast ühest on pakki pistetud kolm mähet.

Mähmed on kokku pakitud armsate siltidega, kus peal mähkmebrändi nimetus ning suurus.

Mida lapsevanema hing veel ihata oskab? Fredi kingituses oli isegi selliseid mähkmeid, millest me Sohniga mitte kui midagi varem kuulnud ega näinudki pole. Selliseid meie jaoks tundmatuid brände ei oleks me ilmaski julgenud poest suures koguses osta. Ikka ju valid eelisjärjekorras neid söögi alla ja peale reklaamitud mähkmebrände, arvates seejuures, et see valik on kindla peale minek. Paraku nii see alati ei ole.

Juhul kui:
👶 oled samuti kimpus sobiva mähkme leidmisega;
👶 teie perre on sündimas või äsja sündinud väike beebi ja sa soovid meie vigadest õppida ning vältida taolist punetava pepu saagat;
👶kui ületarbimine ja raha tuulde loopimine on sinu jaoks vastunäidustatud tegevused;
👶otsid praktilist ja asjalikku katsikukingitust, siis

saad oma proovikomplekti kokku panna lihtsalt ja kiirelt nende kodulehel proovikomplekt.ee. Mine viska pilk peale ka nende FB lehele Mähkmekomplekt. Kusjuures nende valikus on kõik Eesti poodides müügil olevad ujumismähkmed niiet kui oled juba õige mähkme igapäevaseks kasutuseks leidnud, saad asuda (eriti praegu alanud SPA hooajal) katsetama ujumismähkmeid ikka selleks, et leida see parim ja mugavaim toode oma lapse jaoks.

Meie  taolistele amatöörlikutele lapsevanematele, kes pooltest beebiga kaasnevastest asjadest ööd ega mütsi veel ei jaga 😂 on see mähkmekomplekt küll kuldaväärt abiline 😉. 


*Mähkmekomlekt on saadud kingituseks.


Hei, armas blogi külastaja! Kui sulle meeldis lugeda seda postitust ning tekkis huvi meie tegemistel ja mõtetel silma peal hoida, siis saad meid jälgida selle blogi kaudu (paremal rippmenüüs leiad JÄLGI nupu), Facebookis ja Instagramis @kunasohnikojutuleb 😉.








Kommentaarid

  1. Mulle ka see raiskamine ei meeldi. Kindlasti on kuskil keegi, kellele need mähkmed sobivad. Nii palju kui imikuid, niipalju on erinevaid soovitusi. Aga minu elupäästjaks oli probiootikum Biolatte Original-L https://haerm.ee/biolatte/original-l. Mul täditütar soovitas. Enne seda olid tohutud gaasivalud ja kaka roheline ja iga natukese aja tagant plörtsutas, aga seda süües, sai kõht korda ja tagumik ka terveks ja mis peaasi kõhuvalud kadusid ära ja ema sai magada. Tal vist oli väike rinnapiima talumatus. Kulus kuue kuu jooksul vast ikka oma kolm purki. Iga kord kui purk tühjaks sai ja mõtlesin, et äkki on nüüd kõhuga korras, siis peal paari päeva sain aru, et ilma ikka on elu õudus kuubis ja ostsin järgmise purgi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meile soovitas perearst Linux Baby tilkasid ,aga oleme seda nüüd nädala jagu võtnud ja no ta ikka kakab meeletult tihti. Peaksin ka äkki seda Biolattet proovima, äkki toimib paremini.

      Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Lapsed, surnuaed ja vaimud

Kindlasti mäletate ütlust, et kui majas vilistad siis maja läheb põlema. Selline vanarahva peen hirmutamistaktika, sest kes see viitsib vilinat kuulata. Ma ei saa aru miks otse ei öeldud, et lõpeta ära kuna see käib närvidele vaid mõeldi välja selline ütlus. Või näiteks see uskumus, et kui leib maha kukub siis sinu peret ootab ees näljaaeg. Ei teagi, kuidas seda nüüdsel ajal võtta, kas näljaajaks võib pidada perioode, kus raha pole poest lõhet ja kalamarja osta või singi asemel pead ostukorvi keeduvorsti suskama. Kui nii, siis me ei pidanud selleks leivaviilu maha kukutama vaid piisas sellestki kui viisime auto hooldusesse. Ja kui peegli veel ära lõhud, siis seitse aastat õnnetut armastust nagu niuhti olemas. Milleks see viimane ütlus küll hea oli? Mina ei suutnud sellele mitte mingisugust loogilist seletust leida, kuid kui väiksena sai oma esimene peegel ära lõhutud, siis panin paar pisarat just nimelt selle õnnetu armastuse osa pärast. See seitse aastat tundus talumatult pikk aeg 😂

Mis meil kodus toimub? AINULT ARENG

Sohni pani Soome poole ajama. Muide ta sai eelmisel nädalal Tallinn-Tartu maanteel oma esimese trahvi kiiruse ületamise eest, mis oli 33 eurot 😆. Nüüd on meil viik. Igatahes seekord remondi ja sisustuse juttu. Tahtsin sellest juba eelmisel nädalal kirjutada, aga siis olid päevakorras teised teemad ja teised tujud. Oleme nüüd kolinud oma vähese varanatukese vastvalminud magamistuppa. Kohe tunda, et Sohnil oli puhkus, sest siis saab midagi alati valmis. Magamistuba on hetkel ainus tuba, kus iga viimne kui liist ja pistik on paigas. Te ei kujuta ette kui hea tunne see on. Toa valmimine võttis poolteist kuud aega. Esiteks ei teinud Sohni siin täispikki tööpäevi ja lõviosa töödest sai tehtud ikkagi tema puhkuse ajal. Nüüd julgen väita, et ühest küljest on meie remont aeglane kuna Sohni teeb seda eelkõige nädalalõppudel ja ega ei saa eeldada, et ta jaksaks siin kodus peale väsitavat töönädalat veel täispikki päevi remondi näol lisaks teha. Teiseks on meie remont olnud aeglane rahadega m

Maja mõtted

Inimene ikka tahab seda, mida tal pole. Ja ütle mulle üks inimene, kes pole kasvõi kuskil sügaval sügaval enda sees unistanud oma majast. Meie korter on jõudnud lõpuks nii kaugele, et põrandad, laed on olemas ning enamus liistutki pandud. Tööd on vaja teha veel mööbli ja kodu hubasemaks muutmise kallal. Sohnil on suur hirm, et töö saab ükskord otsa, sest maja jutt tuleb päevakorda iga nädal. Tänagi saatis ta mulle ühe KV müügikuulutuse. Me niigi kolisime väiksesse alevikku korterisse, sest ega me kuhugi suurlinna kodu jaoks poleks pangast laenu saanud. Raha oli tagataskust korteri ostuks võtta ja last ka veel ei olnud. Asi siis oma kott kaenlasse võtta ning kasvõi džunglisse elama põrutada on?  Meile oli seda kolimist vaja ja ütlen ausalt, et eks ma ise läksin lihtsalt vooluga kaasa. Tegelikult meil mõlemal oli see mõte, et vaatame, mis saab. Kõik käis kuidagi nii spontaanselt ning ma ei kahetse selle juures mitte kui midagi. Korterit ostes olime 100% kindel, et see on kõigest üks vahe