Otse põhisisu juurde

Meie tutvumislugu VOL 1. Esmakordne kohtumine TÄNAVAL

Täna, täpselt 3 aastat tagasi tutvusime Sohniga Soomes. Selle puhul tuli meil jutuks, et võiks ju blogis ka üht koma teist meie tutvumisloost teiega jagada. See osutus päris raskeks ülesandeks, sest peame seda kuidagi kokkuvõtlikult tegema kuna detailidesse langedes võib sellest välja kukkuda raamatu jagu materjali ja kes seda viitsib lugeda. Sohni arvates võiksime sellest ikkagi kirja panna kolmeosalise loo. Miks ka mitte. Seadke ennast nüüd mugavalt istuma, sest on storytime.

Kui natukene saladuseloori kergitada, siis kaks eestlaste seltskonda, minu ja tema oma, trehvasid 5. septembri õhtul üksteistega tänaval kokku. Me polnud varem näinud, olime üksteisele täiesti võõrad.

Tol saatuslikul õhtul olime õega kahekesi rüüpamas mõnda viskikokteili, kuid järsku märkasime, et meil sai coca-cola otsa. Kerge promill oli juba sees ja hammas omajagu verel. Otsustasime jalutada lähedal olevasse tanklasse, et suhkrust mullijooki juurde hankida. Mõeldud tehtud. Tanklast väljudes hakkasime ületama sõiduteed kui kuuleme meie vastas olevast parklast ühest pimedast nurgast kostuvat hõiget, "naised, naised, mis te teete!". Me aeglustasime sammu, vaatasime selja taha, enda ette, paremale ja vasakule ning avastasime, et aaaa meie olemegi need "naised, naised". Automaatselt jõudsime otsusele, et ega meie ka võlgu ei jää ning karjusime midagi vastu. Teate küll, et kuuled eesti keelt, oled tänu alkoholile ka veidi joviaalsemas tujus ning kordades julgem.

Hõikajaks oli Sohni sõber, kellele oli Sohni just sõnad peale lugenud, et antud piirkonnas elab palju eestlasi ja end kõvahäälselt väljendada siin ei maksa. Kui nad aru said, et me oleme samuti eestlased siis Sohni lisas oma sõbrale, "mis ma ütlesin sulle."
Sohni sõber kutsus meid parklasse, aga meie arvasime tol momendil, et koeri kutsutakse ja nii pidi Sohni sõber ise pimedamast parkla nurgast kõnniteele tänavavalgustuslambi alla tulema. Ta saadeti alguses üksi, et mingu ja vaadaku ise, millega ta nüüd hakkama sai. Üsna pea lisandusid Sohni ja nende kaine autojuht.

Uskumatul kombel saime me nii hästi kõik jutule ja üsnagi kiiresti tuli otsus oma jõud ühendada ning koos edasi pidutseda. Enne tuli üks mure lahendada- alkoholi juurde hankida.  Poed olid juba ammu ilma kinni. Järgmisel hetkel leidsin end võõrast autost täiesti võõraste inimestega ja suundusime Sohni ülemuse juurde märjukese järgi. 

Endalegi üllatuseks oli kätte jõudnud hommik, kes oli magama läinud ja kes tööle ning ühel hetkel olimegi jäänud Sohniga kahekesi, kõige vastupidavamad ikka 💪. Kuskil korteris passida oli maru tüütu. Sohnil oli seljakott, mille laadisime siidrit täis ja ta lubas mulle kohalikku piirkonda tutvustada, sest tema seal püsivalt ju elas. Nii me suundusime mingisuguse järve äärde.

Oleksime võinud läbi pargi mööda selleks ettenähtud jalgrada jalutada nagu viisakad ristiinimesed kunagi, aga ei, vaja oli ikka lõigata nagu eeslid üle muru niiet jalad olid hommikusest kastest märjad. Ise veel naersime kõht kõveras kõige selle üle. Ma ei tee saladust, me olime ikka mõnusalt svipsis kodanikud. Ma ei taha isegi praegu mõelda, millised me välja nägime, sest terve öö üleval olla ja pidutseda just kaunimaks ja vastupandamatumaks sind ei muuda, kuid tol momendil oli meil sellest jummaala savi. Kõige tähtsam oli lõbusalt aega veeta ja see meil tõesti õnnestus.

Järve äärde jõudes nautisime vaadet nii palju kui see üldse võimalik oli kuna päike peegeldas veelt tavalisest eredamalt vastu.

Võisime näida nagu koopainimesed, kes pärast pikka pimeduses kükitamist taaskord välja päevavalguse kätte astuvad, silmi kissitavad ja juba mõni sekund hiljem käe selja sisse neid pühivad, sest need lihtsalt jooksevad meeletult vett.

Siinkohal me väga vabandame, sest proovime hetkel kõike seda hommikut või päeva taaselustada, kuid mõned tükid puslest on meie mälust kas hägusad või kadunud, sest noh....saate isegi aru miks, eks. Ei hakka üle kordama. Viimane aeg needki detailid, mis veel meeles, kirja panna.

Silmade kuivatamise asemel mõtlesime meie need hoopis sulgeda ja suudelda (veits imal, ma tean, aga paremini ma seda momenti kirja panna ei oska 😂), kuid ka see sai meie kahjuks liialt ootamatu lõpu. Nahhaalselt otsustas üks Soome vanaproua tulla meie juurde ja rikkuda see sulnis hetk meie jaoks ära. Proua nägi halli haigrut ja oli taolisest nähtusest niivõrd ekstaasis, et otsustas meie juurde tõtata ning seda vaatepilti meiega jagada. Halvimat hetke segamiseks annab ikka otsida (Sohni seda konkreetset kohta kahjuks ei mäletanud 😂). Proua oli sama tüütu nagu tuppa kinni jäänud kärbes, kes hommikul otsustab sinu näole lennata ehk siis teda oli võimatu ignoreerida.  Andsime alla ja suunasime oma pilgud vanaproua sõrme poolt osutatud suunas. Sohni nägi lindu, aga vot mina siinkohal ei mäleta, kas suutsin midagi välja fokuseerida või mitte.

Peale taolist sissetungimist meie privaattsooni otsustasime lõpuks, et aeg on nüüd otsad kokku tõmmata ja seekordsele peole punkt panna. Sohni küsis veel minu numbrit, mille andmisega ma olin päris korralik pipratera. Kuidagi ta selle välja pinnis ja nii mõtlesin minagi, et miks mitte, uued tutvused ei jookse mööda külgi ometigi maha. Nii ta mind tol päeval tagasi minu peatumiskohta saatiski.

Jätkub............... 



Hei, armas blogi külastaja! Kui sulle meeldis lugeda seda postitust ning tekkis huvi meie tegemistel ja mõtetel silma peal hoida, siis saad meid jälgida selle blogi kaudu (paremal rippmenüüs leiad JÄLGI nupu), Facebookis ja Instagramis @kunasohnikojutuleb 😉.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lapsed, surnuaed ja vaimud

Kindlasti mäletate ütlust, et kui majas vilistad siis maja läheb põlema. Selline vanarahva peen hirmutamistaktika, sest kes see viitsib vilinat kuulata. Ma ei saa aru miks otse ei öeldud, et lõpeta ära kuna see käib närvidele vaid mõeldi välja selline ütlus. Või näiteks see uskumus, et kui leib maha kukub siis sinu peret ootab ees näljaaeg. Ei teagi, kuidas seda nüüdsel ajal võtta, kas näljaajaks võib pidada perioode, kus raha pole poest lõhet ja kalamarja osta või singi asemel pead ostukorvi keeduvorsti suskama. Kui nii, siis me ei pidanud selleks leivaviilu maha kukutama vaid piisas sellestki kui viisime auto hooldusesse. Ja kui peegli veel ära lõhud, siis seitse aastat õnnetut armastust nagu niuhti olemas. Milleks see viimane ütlus küll hea oli? Mina ei suutnud sellele mitte mingisugust loogilist seletust leida, kuid kui väiksena sai oma esimene peegel ära lõhutud, siis panin paar pisarat just nimelt selle õnnetu armastuse osa pärast. See seitse aastat tundus talumatult pikk aeg 😂

Mis meil kodus toimub? AINULT ARENG

Sohni pani Soome poole ajama. Muide ta sai eelmisel nädalal Tallinn-Tartu maanteel oma esimese trahvi kiiruse ületamise eest, mis oli 33 eurot 😆. Nüüd on meil viik. Igatahes seekord remondi ja sisustuse juttu. Tahtsin sellest juba eelmisel nädalal kirjutada, aga siis olid päevakorras teised teemad ja teised tujud. Oleme nüüd kolinud oma vähese varanatukese vastvalminud magamistuppa. Kohe tunda, et Sohnil oli puhkus, sest siis saab midagi alati valmis. Magamistuba on hetkel ainus tuba, kus iga viimne kui liist ja pistik on paigas. Te ei kujuta ette kui hea tunne see on. Toa valmimine võttis poolteist kuud aega. Esiteks ei teinud Sohni siin täispikki tööpäevi ja lõviosa töödest sai tehtud ikkagi tema puhkuse ajal. Nüüd julgen väita, et ühest küljest on meie remont aeglane kuna Sohni teeb seda eelkõige nädalalõppudel ja ega ei saa eeldada, et ta jaksaks siin kodus peale väsitavat töönädalat veel täispikki päevi remondi näol lisaks teha. Teiseks on meie remont olnud aeglane rahadega m

Jumal avita!!!!

Lehekuhja valitsejad 😅. Ühesõnaga uus nädal ja uus nädal ka lasteaias. Ma olen põgusalt maininud Fredi lasteaia teekonnast, eks. Ja selle teemaga me nüüd ka jätkame, sest ma jõudsin just koju ja mu süda tahab suurest ärevusest ja kurbusest rindkerest välja hüpata. Vähemal ma suutsin seekord lasteaiast väljuda pisarateta. Kui nii võtta, siis on seegi edusamm, sest muidu ma umbes viis minutit seisin esikus kõrv vastu ust ja mõtlesin, et lahkun sealt alles siis, kui Fredi on nutmise lõpetanud.  Vahepeal oli Fredi kaks ja pool nädalat haige ning lasteaiast eemal, mis tähendab, et hakkame jälle selle harjutamisega nullist pihta. Enne seda käisin ma temaga rühmas lõviosa kordadest kaasas. Ma pakun, et kuu aja jooksul ta jäi neljal korral ilma minuta rühma. Esimene asi, mis talle kohe üldse ei sobinud- teised ruumid. Niiet kui mindi ujuma või laulutundi, siis põnn läks totaalsesse paanikasse. Me otsustasime, et heakene küll, ei solguta teda mööda maja ringi, jäägu ta rühmaruumidesse seni kun